PROJECTEN 

Slaapstraat

De huisartsenpraktijken van de GEZ Heuvelrug gaan meedoen aan de Slaapstraat.

De Slaapstraat is een door De Hersenstichting gefaciliteerd project om het slapen onder de Nederlandse bevolking op een beter niveau te krijgen. Ruim 20% van de bevolking (bron: CBS) heeft slaapproblemen. Ook bij ons op de Heuvelrug hebben meerdere mensen last van slaapproblematiek. Zo duurt bijvoorbeeld het inslapen lang of het doorslapen lukt niet nadat men ’s nachts wakker is geworden.

Goede slaap

Een goede slaap is belangrijk om overdag goed te functioneren. Goede slaap voorkomt ook eventuele gezondheidsschade; denk hierbij aan obesitas, hart- en vaatziekten of type 2 diabetes en soms ook depressies of angstproblematiek. Kortom: een goede slaap is een van de belangrijkste basisbehoeften van mensen.

In het najaar van 2018 worden alle huisartsen, praktijkassistenten en praktijkondersteuners (GGZ of somatiek) getraind in de methodiek van de Slaapstraat. Het is daarbij de bedoeling dat de opgedane kennis gebruikt gaat worden voor goede diagnostiek en behandeling. Er is namelijk veel meer mogelijk dan alleen het voorschrijven van slaapmedicatie. Ook zal worden gekeken naar een structurele vorm van samenwerking met gespecialiseerde slaapklinieken of experts op het gebied van slapen.

Mocht u vragen hebben over de Slaapstraat of behoefte hebben aan meer informatie, kijkt u dan eens op www.slaapstraat.nl.

website slaapstraat

Bewegen op recept

Bewegen is een fantastisch medicijn, daarom is het nu op recept verkrijgbaar!

Lees meer

Running therapie

Binnenkort meer informatie over dit project.

Lees meer

Stichting GEZ Heuvelrug is het samenwerkingsverband van eerstelijns zorgverleners op de Utrechtse Heuvelrug.

Wij werken samen met Unicum Huisartsenzorg en Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen.

NEEM CONTACT OP

Voor algemene vragen en informatie over Gezond Heuvelrug.

VERSTUUR
ADRES

Arnhemsebovenweg 285e
3971 MH
Driebergen-Rijsenburg